2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Várhatóan Macron elveszti többségét a francia parlamentben

Hirdetés

Várhatóan Macron elveszti többségét a francia parlamentben

Az urnazárás utáni becslések szerint a baloldalon a NUPES 149 mandátumot szerzett, és a nemzetgyűlés fő ellenzéki erejévé vált – írja a Le Monde.

A Rassemblement National (Nemzeti Tömörülés) történelmi eredményt ért el, 89 mandátumot szerzett, ami lehetővé teszi a szélsőjobboldali párt számára, hogy bizalmatlansági indítványokat nyújtson be. Erre 56 képviselőtől ad lehetőséget a francia parlamenti törvény, 60 mandátum felett pedig már  törvényjavaslatokat is küldhet egy parlamenti párt a Alkotmánytanács elé.

A jobboldalon a Les Républicains (Republikánusok) képviselőcsoport 22 mandátumot veszített, hiszen korábbi 100 mandátumuk helyett most csak 78 képviselői helyre számíthatnak. A republikánus párt akár támogató erő is lehet az elnöki oldal számára a törvényjavaslatok elfogadásában.

A francia nemzetgyűlési választás <a href="https://index.hu/kulfold/2022/06/19/macron-franciaorszag-nemzetgyulesi-valasztasok/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/19/nemzetgyulesi-valasztas-franciaorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Súlyos buszbaleset Németországban, lakóháznak ütközött a jármű

Súlyos buszbaleset Németországban, lakóháznak ütközött a jármű

A menetrend szerint közlekedő busznak valamilyen technikai hibából adódóan nem csukódott be a hátsó ajtaja. …