2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Varga Judit: Elkötelezettek vagyunk az unió mellett

Hirdetés

Varga Judit: Elkötelezettek vagyunk az unió mellett

Rendületlenül védjük Európa kulturális és fizikai határait – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán Alpbachból jelentkezve, ahol az Európa Fórumon vett részt. A tárcavezető kétoldalú tárgyalásokat is folytatott az ausztriai rendezvényen.

Varga Judit az évente megrendezett Európa Fórumot a közös gondolkodás egyik legfontosabb rendezvényének nevezte. Arról is beszámolt közösségi oldalán, hogy az Alpbachban zajló panelbeszélgetés során több, a kontinenst fenyegető kihívásról is szó esett, „melyek közül ma talán a világjárványok és a tömeges migráció jelentik a legnagyobb veszélyt”.

A panelbeszélgetés résztvevői voltak még Karoline Edtstadler európai ügyekért felelős osztrák miniszter, Florence Gaub, az Alpbachi Európai Fórum alelnöke, valamint Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke.

Hirdetés

A miniszter szerint a 2015-ös migrációs válság bebizonyította, hogy a hatályos uniós rendelkezések képtelenek kezelni egy ilyen krízist.

Ne higgyük, hogy 2015 egyedi eset lett volna. Az afganisztáni helyzet okán újabb válság küszöbén állunk. A jövőben pedig ezek az események sűrűbbek és súlyosabbak lesznek

– fogalmazott.

Varga Judit azt is felidézte, hogy az Európai Bizottság számos kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, miközben a kormány a migrációs válságra próbált megfelelő eszközöket alkalmazni, egyúttal eleget tenni annak az uniós jogi kötelezettségnek, hogy az unió külső határainak védelmét hatékonyan biztosítsa.

2015-ben hatékony válaszokkal és megoldásokkal szolgáltunk egész Európának, ennek ellenére csak bírálatokat kaptunk. Mára azonban egyre többen értenek egyet velünk abban, hogy a migráció problémáját helyben, a kiindulópontoknál kell megoldani, és nem az unió területén

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/02/varga-judit-elkotelezettek-vagyunk-europa-es-az-unio-mellett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

Lemondott az Egyesült Államok haiti különmegbízottja, éles hangvételű felmondólevelében bírálva a washingtoni vezetést, amiért haiti …