2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Varázsfuvola helyett vírusriadó Kolozsváron

Varázsfuvola helyett vírusriadó Kolozsváron

Varázsfuvola helyett vírusriadó címmel tudósít a kolozsvári foter.hu, az erdélyi város operaházában kialakult helyzetről. Aggasztó tempóban terjed a kór a Kolozsvári Magyar Operánál, ahol a múlt csütörtökön még négy esetet jelentettek, írja a lap a román kolozsvári hírekre hivatkozva. Mára harminc fertőzöttről tud a helyi média, értesüléseik szerint az intézmény két munkatársát intenzív osztályon ápolják. 

Szép Gyula, az operaház igazgatója a kolozsvári magyar rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy öt alkalmazott megbetegedéséről tud, a többiről ő is a sajtóból értesült, tehát egyelőre nem tudja megerősíteni, hogy ilyen magas lenne a fertőzöttek aránya, és a munkatársak állapotáról sincsenek információi. 

A megyei felügyelőség rendeletének értelmében október 12-től legalább tíz napig szünetel az előadóintézmények működése. Az igazgató viszont azt nyilatkozta, hogy saját hatáskörében intézkedett, a Kolozsvári Magyar Operában már egy héttel korábban október ötödikétől minden leállt, a művészek otthon gyakorolják az aktuális repertoárt.

A Kolozsvári Magyar Operában október 3-án és 4-én játszották Mozart […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/13/koronavirussal_fertozodtek_meg_a_kolozsvari_operahaz_muveszei/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Iohannis: választani kell decemberben

Iohannis: választani kell decemberben

A román államfő szerint a december 6-ára kitűzött parlamenti választásokat meg kell tartani – a koronavírus-járvány ellenére. Klaus …