2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Váratlan látogatást tett Ukrajnába Vlagyimir Putyin

Hirdetés

Váratlan látogatást tett Ukrajnába Vlagyimir Putyin

A moszkvai tájékoztatás szerint az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal. Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes beszámolt az államfőnek az újjáépítési munkálatok állásáról, valamint az új lakónegyedek, szociális, oktatási és egészségügyi létesítmények, a közmű-infrastruktúra építéséről.

Putyin szót váltott a Nyevszkij lakótelep lakóival, és felkereste az egyik család otthonát. Az elnök járt a város tengerpartján a jachtklub közelében, a színház épületénél és más helyi nevezetességeknél.

Az orosz elnök látogatását az ukránok valószínűleg különösen provokatívnak fogják tartani, mivel Mariupol sokáig az ellenállás szimbóluma volt, ahol a leghevesebb harcok zajlottak azóta, hogy Oroszország tavaly megkezdte invázióját.

A látogatás híre azután érkezett, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) pénteken elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök és Marija Alekszejevna Lvova-Belova, az orosz elnöki hivatal gyermekjogi biztosa ellen. Az ICC közleménye szerint azért adtak ki az orosz elnökkel szemben elfogatóparancsot, mert megalapozott a gyanú, hogy személyesen felelős ukrán gyermekek jogellenes deportálásáért és átszállításáért Oroszországba. 

Hirdetés

Először látogatott a háborús övezetbe

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/19/haboru-orosz-ukran-konfliktus-vlagyimir-putyin-mariupol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szakadár utáni hajtóvadászat 27 millió embert fosztott meg az internettől

A szakadár utáni hajtóvadászat 27 millió embert fosztott meg az internettől

Több mint 27 millió ember maradt internet nélkül a múlt szombat óta. A kormány előzetes …