2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Váratlan gesztust tett Orbán Viktor, az EU csúcstalálkozóján lépett oda Volodimir Zelenszkijhez

Hirdetés

Váratlan gesztust tett Orbán Viktor, az EU csúcstalálkozóján lépett oda Volodimir Zelenszkijhez

Magyarország és Ukrajna kapcsolata nem a legrózsásabban alakult az elmúlt évtizedben. Bár egyes kérdések – különösen a kárpátaljai magyarokat ért kisebb-nagyobb bántások – miatt néha-néha korábban is kialakult némi feszültség, Viktor Janukovics oroszbarát diktátor 2014 februárjában bekövetkezett bukását követően megsokasodtak a konfliktusok az Orbán Viktor vezette magyar kormány és a nyugatbarát ukrán kormányok között.

2022. február 24-e után, amikor Oroszország véres háborút indított Ukrajna ellen, még ezen a feszült viszonyon is sikerült rontani a magyar kormány háború kérdésében kifejtett megkérdőjelezhető állásfoglalása miatt. Amellett, hogy a kárpátaljai magyar kisebbség biztonsága érdekében nem engedélyezik, hogy Magyarország területén keresztül szállítsanak fegyvert a honvédő háborút folytató Ukrajnának, az ukránok szerint gyakorlatilag különböző okokra hivatkozva ott akadályozzák Ukrajna támogatását és az Oroszország elleni szankciókat, ahol csak tudják.

A fentiek fényében nem meglepő, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/27/orban-viktor-europai-unio-csucstalalkozo-volodimir-zelenszkij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …