2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Van egy tó, amelynek partja rengeteg emberi csontvázat rejt

Hirdetés

Van egy tó, amelynek partja rengeteg emberi csontvázat rejt

Az indiai Himalájában 4800 méteres magasságban lévő Roopkund-tó először mintegy nyolcvan éve hívta fel magára az emberek figyelmét – írja a BBC. Ennek oka az volt, hogy a befagyott tó mellett rengeteg emberi csontvázra bukkantak.

Nem csoda, hogy a tavat ezután csak Csontváz-tó néven emlegették.

Hirdetés

A történet 1942-ig nyúlik vissza, amikor H. K. Madval indiai erdészeti hivatalnok emberi csontok ezreire lett figyelmes a Roopkund mellett. Ezt ő ugyan jelentette a hatóságoknak, ám a bizarr felfedezés csak az ötvenes évek végén kapott nyilvánosságot.

Eleinte azt gondolták, hogy a csontvázak japán katonáké vagy tibeti kereskedőké, azonban egy 2004-es elemzés mást mutatott: indiai zarándokok egy csoportja kiegészülve helyi hordárokkal éppen a Roopkundnál járt még a IX. században, amikor halálos jégeső sújtott le rájuk. Ezt az elméletet támasztják alá a koponyákon található sérülések. A zarándokok valószínűleg a mai napig megtartott, 12 évente megrendezendő 

Nanda Devi Radzs dzsat jatra hindu zarándoklaton vettek részt.

Ezt Vína Musrif-Trifati, a Dekkai Egyetem archeológiaprofesszora is alátámasztotta korábban, aki részt vett a 2004-es kutatásban. Hozzáteszi, a DNS-elemzés azt mutatta ki, hogy az ott talált férfiak és nők életkora rendkívül széles skálán mozog.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/10/rejtely-csontvaz-india/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Agyonlőttek egy török férfit a görög határnál, bekérették az ankarai görög nagykövetet

Bekérették vasárnap a török külügyminisztériumba az ankarai görög nagykövetet, mert megöltek egy török állampolgárt a …