2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Valóra vált álom: bárki lehet űrhajós

Hirdetés

Valóra vált álom: bárki lehet űrhajós

A háromnapos űrutazás jegyeit Jared Isaacman milliárdos vette meg. Az űrmisszió honlapján kiváló pilótaként és kalandorként írják le. A maga mellé szóló három jegyet jótékony célra ajánlotta fel azzal, hogy 200 millió dollárt (59 milliárd forintot) gyűjtsön a St. Jude Gyerek Kutatókórház javára.

A csillagok állása hozott össze bennünket

– jelentette ki Isaacman, aki a csapatot irányítja.

Jared Isaacman, a tehetős jótevő

Vagyonát 2 milliárd dollárra becsülik, de nem volt hajlandó elárulni, hogy ebből mennyit költött a háromnapos, négyszemélyes űrvakációra.

Hirdetés

Azt azonban megerősítette, hogy a küldetés része az adománygyűjtés a súlyosan beteg gyermekeket ingyen kezelő kórház javára.

Emellett lehetővé akarta tenni, hogy ne csak a tehetősek kiváltsága legyen az űrutazás. Sokszínű legénységet próbált összeállítani, hogy a korábbi űrutazásokkal összehasonlítva ne csak fehér férfiak élvezzenek előnyt a jelöltek között.

Hayley Arceneaux, a legfiatalabb

Hayley Arceneaux csupán 29 éves, így ő lesz az Egyesült Államok eddigi legfiatalabb űrutasa. Őt magát egykor a St. Jude Kórházban kezelték súlyos csontrákkal. Arceneaux nemcsak a legfiatalabb, hanem az első olyan űrhajós lesz, aki protetikai testrésszel rendelkezik, miután a kezelés során egyes lábcsontjait fémrudakkal kellett helyettesíteni.

Gyermekkora óta lenyűgözi a világűr, így érthető, hogy maga is jelentkezett a sorsolásra, amelyen egy szerencsést választottak ki.

Aztán kapott egy e-mailt, amiben ködösen arra utaltak, hogy „új távlatok” nyílnak meg előtte.

„Igen, köszönöm. <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/05/barki-lehet-urhajos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja a súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget

Romániában ezentúl a lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja egy alkalommal a kórházban a súlyos …