2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Valóban elindult az ukrán ellentámadás?

Hirdetés

Valóban elindult az ukrán ellentámadás?

Több oldal is arról számolt be az elmúlt 24 órában, hogy az ukrán hadsereg megindította hónapok óta várt ellentámadását Bahmutnál – írja a Meduza.

Az első ilyen cikket Jevgenyij Poddubnij írta május 11-én, miszerint az ukrán hadsereg megkezdte a bekerítő hadműveletet Bahmutnál, és sikerült áttörni az orosz védelmet Szoledarnál. Hasonló híreket tett közzé Szemjon Pegov és Olekszandr Kots haditudósító is.

Azonban egyelőre csak arról van szó, hogy az ukrán hadvezetés megpróbál áttörni a város nyugati peremén állomásozó hadtesteken.

Az orosz védelmi minisztérium közvetve megerősítette, hogy ez az ukrán támadás sikeres volt: a minisztérium szerint az orosz csapatok emiattelőnyösebb állásokba vonultak vissza a Berkhovszkij víztározó közelében, azaz két és fél kilométerre.Prigozsin ezt a visszavonulást “menekülésnek” nevezte.

Hirdetés

Az ukrán tervek egyelőre nem ismertek. Nyugati szakértők úgy vélik, hogy a Bahmut melletti támadások egy nagyobb offenzíva kezdetét készítik elő. Vélhetően az ukrán parancsnokság arra akarja kényszeríteni az orosz hadsereget, hogy Bahmut közelében átcsoportosítsa a tartalékait, hogy ezekkel a tartalékokkal ne lehessen visszaverni az ukrán fegyveres erők más irányú offenzíváját. Az sem zárható ki, hogy az ukrán hadsereg egyszerűen csak enyhíteni próbálja a csapatokra nehezedő nyomást.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230512-bahmut-ellentamadas-valosag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az állandóan eleső, egyre rosszabb állapotban lévő Biden pár éve még gúnyolódott az óvatosan sétáló Trumpon

Biden még 2020-ban gúnyos megjegyzést tett Donald Trump akkori elnökre, amiért az kissé ügyetlenül sétált …