2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vallott a Wagner egykori parancsnoka: Prigozsin maga az ördög

Hirdetés

Vallott a Wagner egykori parancsnoka: Prigozsin maga az ördög

A Wagner harcosait gyakran kevés információval küldték harcba, és a cég kegyetlenül bánt a vonakodó újoncokkal − mondta Andrej Medvegyev a CNN-nek. A férfi Norvégia fővárosából, Oslóból adott interjút, ahol menedékjogot kért, miután Oroszországból átlépte az ország sarkvidéki határát.

Összeterelték azokat, akik nem akartak harcolni, és az újonnan érkezők szeme láttára lelőtték őket. Hoztak két foglyot, akik nem voltak hajlandóak harcolni menni, és mindenki szeme láttára lelőtték őket, majd eltemették őket a lövészárokban

− állítja.

A CNN nem tudta függetlenül ellenőrizni a férfi beszámolóját, a Wagner-csoport pedig nem válaszolt a csatorna megkeresésére.

Hirdetés

A 26 éves férfi, aki elmondása szerint korábban az orosz hadseregben szolgált, önkéntesként csatlakozott Wagnerhez. Kevesebb mint tíz nappal azután, hogy 2021 júliusában aláírta szerződését, átkelt Ukrajnába, és a donyecki régió frontvárosának, Bahmutnak a közelében teljesített szolgálatot. A zsoldoscsoport kulcsfontosságú szereplővé vált Oroszország ukrajnai inváziójában.

Medvegyev elmondta, hogy közvetlenül a csoport alapítóinak, Dimitrij Utkinnak és Jevgenyij Prigozsin orosz oligarchának jelentett. Prigozsinra úgy hivatkozik, mint „az ördögre”.

Ha hős lenne, akkor fegyvert fogott volna, és a katonákkal harcolna

− mondta Medvegyev.

Prigozsin korábban megerősítette, hogy Medvegyev az ő magánhadseregénél szolgált, és azt mondta, hogy „büntetőeljárás alá kellett volna vonni a foglyokkal való rossz bánásmód miatt”.

Medvegyev a CNN-nek azt mondta, hogy nem akarja kommentálni, hogy ő maga mit tett, amikor Ukrajnában harcolt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/31/wagner-csoport-oroszorszag-ukrajna-jevgenyij-prigozsin-andrej-megyvegyev/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szakadár utáni hajtóvadászat 27 millió embert fosztott meg az internettől

A szakadár utáni hajtóvadászat 27 millió embert fosztott meg az internettől

Több mint 27 millió ember maradt internet nélkül a múlt szombat óta. A kormány előzetes …