2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Választási csalás miatt is vádat emeltek a megbuktatott mianmari kormányfő ellen

Hirdetés

Választási csalás miatt is vádat emeltek a megbuktatott mianmari kormányfő ellen

Választási csalás miatt is vádat emeltek a februárban puccsal megbuktatott mianmari vezető, Aung Szan Szú Kji ellen a terhére rótt egyéb vádpontok mellett – jelentette a Global New Light of Myanmar című helyi állami lap.

A híradás szerint a politikus ellen a katonai junta által kinevezett választási bizottság feljelentése alapján emeltek vádat a tavaly novemberi választással kapcsolatban. A junta azzal indokolta a puccsot, hogy a kormány nem vette figyelembe a választással kapcsolatos panaszait. A voksolást toronymagasan nyerte meg Aung Szan Szú Kji pártja, a Nemzeti Liga a Demokráciáért. Nemzetközi megfigyelők szerint a választás „általánosan szabad és tiszta volt”.

A vád szerint az országot akkor államtanácsosi minőségben vezető Nobel-békedíjas politikus és 14 társa befolyást gyakorolt a választási hatóságokra. A New Global Light of Myanmar úgy tudja, hogy a junta választási bizottsága szerint az ország akkori vezetője azt akarta elérni, hogy választásra jogosulatlanok is szavazhassanak – számolt be az MTI.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/16/mianmar-aung-szan-szu-kji-junta-valasztasi-csalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lukasenka felkeresett egy menekülttábort a lengyel határnál

Lukasenka felkeresett egy menekülttábort a lengyel határnál

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök ellátogatott egy, a lengyel határhoz közeli migránsközpontba. Előző este illegális bevándorlók …