2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Valami készülődik keleten, lázadnak az orosz katonák

Hirdetés

Valami készülődik keleten, lázadnak az orosz katonák

Az elmúlt héten az ukrán csapatok 130 orosz katonai felszerelést semmisítettek meg Vuhledar közelében – közölte Olekszij Dmitraskovszkij ezredes, a Tavrijszk Irányvédelmi Erők szóvivője.

Elmondása szerint az Ukrán Fegyveres Erők megsemmisítették a megszállók egyik harckocsizászlóalját a térségben. Emellett súlyos személyi veszteségeket szenvedtek az oroszok – írja az Obozrevatel.

A szóvivő szerint az ukrán fegyveres erők naponta 20 orosz haditechnikai eszközt semmisítenek meg Vuhledar közelében. Emellett megjegyezte, hogy a térségben a rakéta- és tüzérségi egységek pusztító csapásokat mértek Putyin csapataira.

Fellázadtak az oroszok

A szóvivő hozzátette, hogy az orosz Csendes-óceáni Flotta 155. tengerészgyalogos dandárjának katonái

Hirdetés

a hatalmas veszteségek miatt fellázadtak.

A halott katonák holttesteit az oroszok a csatatérre dobják, pedig az Ukrzaliznicja vasúti vállalat 20 hűtőkocsit különített el, hogy a holttesteket az orosz határra szállítsák. Az Obozrevatel portál emlékeztetett arra, hogy az ukrán csapatok három nap alatt több tucat orosz tankot semmisítettek meg Vuhledar és Avdijivka közelében.

Az orosz katonák egyre többször tagadják meg a parancsot

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának közleménye szerint hétfőn az orosz hadsereg 2 rakéta- és 16 légitámadást indított Ukrajnában. Közölték azt is, hogy a Belarusz Köztársaság gyakorlóterein folytatódik Oroszország csapatainak harci kiképzése.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/13/orosz-ukran-konfliktus-ukrajna-katonak-ukran-fegyveres-erok-vezerkar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csoportos nemi erőszak áldozata lett egy 14 éves kárpátaljai lány

2021-ben a kárpátaljai Verhni Vorota falu három lakója bántalmazott egy 14 éves lányt, mindezt videóra …