2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vadon élő medvék veszélyére figyelmezteti látogatóit a marosvásárhelyi állatkert

Hirdetés

Vadon élő medvék veszélyére figyelmezteti látogatóit a marosvásárhelyi állatkert

A népszerű marosvásárhelyi állatkert pénteken közösségi oldalán figyelmeztette a látogatókat és a lakosságot a vadon élő medvék jelentette veszélyre. Mint írták, az utóbbi napokban három barna medve bukkant fel többször az állatkert és a Somostető térségében, és arra intették a látogatókat, hogy legyenek körültekintők. Kérték őket, hogy az éjszakai órákban ne használják a somostetői futópályát, és ha medvét látnak, tárcsázzák az 112-es sürgősségi hívószámot.

A medveveszélyről értesítették a polgármesteri hivatalt, mely az előírásoknak megfelelően mihamarabb igyekszik orvosolni a helyzetet

hogy a közeli szemeteskukánál lakmározzanak. Szánthó János igazgató akkor a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy az anyamedve kétéves bocsaival csupán 50 méter távolságra volt az állatkerti állatok karámjaitól.

Az Adevarul beszámolója szerint emlékeztetett: nem ez az első alkalom, hogy medvék bukkannak fel a környéken, tíz éve kecskéket, a hetvenes években bölényeket öltek meg az állatkertbe betörő nagyvadak. Az igazgató szerint az, hogy egyre közelebb merészkednek a létesítményhez, azt jelzi, a medvék már otthonosan érzik magukat a környéken.

Hirdetés

A címlapi kép illusztráció!

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230217-vadon-elo-medve-veszely-marosvasarhely-allatkert.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …