2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vadászgép-incidenst közvetített a sajtó Amerika és Kína közt

Hirdetés

Vadászgép-incidenst közvetített a sajtó Amerika és Kína közt

A CNN szerint az amerikai gép a Dél-Kínai-tengeren található Paracel-szigetek közelében repült. A szigetcsoportban kínai katonai bázisok is találhatóak, de a térségben gyakran járőröznek az amerikai haditengerészet egységei is.

Az amerikai felderítő repülőgépet (egy P-8A Poseidont) először a kínai haderő egyik légibázisáról figyelmeztették rádión keresztül, hogy ne jöjjön közelebb. A CNN szerint az alábbi mondatok hangzottak el:

Amerikai repülőgép, a kínai légtértől mindössze 12 tengeri mérföld választja el. Ne jöjjön közelebb, mert ha megteszi, annak következményei lesznek. 

Néhány percen belül pedig meg is jelent egy kínai vadászgép, amely az amerikai gép elfogása, biztonságos távolságba való kísérése érdekében érkezett. Mint a CNN által megosztott videóban is látszik, a kínai gépet mindössze körülbelül 150 méter választotta el a másik repülőgéptől.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/25/egyesult-allamok-kina-vadaszgep-incidens-a-sajto-elott-del-kinai-tenger/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pár óra elteltével zuhant ki egy ház ablakából két testvér Szlovákiában

Vasárnap délelőtt 10 óra körül a ligetfalui Vyšehradská utca egyik hétemeletes lakóháza előtti betonra esett …