2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ursula von der Leyen: Törökországnak tiszteletben kell tartania az emberi jogokat

Hirdetés

Ursula von der Leyen: Törökországnak tiszteletben kell tartania az emberi jogokat

A jogállamiság és az emberi jogok tisztelete szerves részét kell hogy képezze az Európai Unió és Törökország kapcsolatának – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Ankarában, ahol Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével és Recep Tayyip Erdoğan török államfővel tárgyalt. Von der Leyen hangsúlyozta:

Törökországnak tiszteletben kell tartania a nemzetközi ember jogi szabályokat és normákat, amelyek mellett az ország egyébként is elkötelezte magát az Európa Tanács alapító tagjaként.

Az Európai Bizottság elnöke mélységes aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Törökország március 20-án kilépett a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését célzó, az Európa Tanács égisze alatt elfogadott isztambuli egyezményből. Hozzáfűzte: intenzív vitát folytattak Erdoğannal az ügyről, mert szerintük a jelen helyzetben ez nem jó jelzés sem az EU–török kapcsolatok tekintetében, sem általában véve, írta a távirati iroda.

Kapcsolódó

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/ursula-von-der-leyen_europai-bizottsag_emberi-jogok_menekultek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, a Liga párt vezetőjét a spanyol Open …