2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ursula von der Leyen megdicsérte a magyarokat

Hirdetés

Ursula von der Leyen megdicsérte a magyarokat

Ursula von der Leyen a közösségi oldalán közzétett videóüzenetében azt mondta: „húsz évvel ezelőtt végre egyesült a családunk egy közös otthonban”. Magyarország mindig is Európa szívében helyezkedett el – hangsúlyozta. Emlékeztetett: a vasfüggöny mögött magyarok nemzedékei harcoltak azért, hogy visszaszerezzék a szabadságukat.

Önök húsz évvel ezelőtt úgy döntöttek, elfoglalják méltó helyüket kontinensünk közepén. Önök Európát választották

– fogalmazott.

Hirdetés

Ursula von der Leyen 2024. április 18-án

Ursula von der Leyen 2024. április 18-án

Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

Szavai szerint az Európai Unió azóta megerősödött, és Magyarország is számtalan módon gyarapodott: új iskolák, kórházak, autópályák létesültek, és saját fejlesztésű megújuló energiaforrások épültek ki. Többségük európai uniós forrásból.

Von der Leyen kiemelte, az elmúlt évben magyar tudósok két Nobel-díjat is kaptak. Karikó Katalin felfedezései segítettek a koronavírust leküzdő mRNS-vakcinák kifejlesztésében, és számtalan életet mentettek meg. Krausz Ferenc pedig közelebb vitt annak megértéséhez, „hogyan jön létre a minket körülvevő anyag”. „Mindkét díj a magyar leleményességet dicséri. Együtt erősebbek vagyunk. Éljen sokáig Európa!” – tette hozzá üzenetében az uniós bizottság elnöke.

A „kontinens újraegyesítése”

Josep Borrell uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő közleményében kiemelte: húsz évvel ezelőtt volt a legnagyobb csatlakozási hullám, a „kontinens újraegyesítése” az Európai Unió történetében.

Húsz évvel ezelőtt „az európai család” tíz új tagállamot fogadott be, ami – szavai szerint – merész lépés volt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a kontinens újraegyesítésével kapcsolatos munka még nem fejeződött be. Az elmúlt években európaiak milliói mutattak hajlandóságot és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/01/ursula-von-der-leyen-europai-unio-eu-evfordulo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …