2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Üresek a polcok, hatalmas termékhiány kezd lenni az Egyesült Királyságban

Hirdetés

Üresek a polcok, hatalmas termékhiány kezd lenni az Egyesült Királyságban

Üres polcok jellemzik az élelmiszerboltokat az Egyesült Királyságban, a termékhiány nem csak a hétköznapi emberek életét befolyásolja, de súlyos problémák elé állítja az üzleteket, és az éttermeket is. Olyan alap élelmiszerekhez nem lehet hozzájutni, mint a csirke-, a pulyka- és a sertéshús, de a sört is nélkülöznie kell az embereknek – olvasható a Mirror augusztus 27-i cikkében.

GettyImages-1234131884

Fotó: Matthew Horwood / Getty Images Hungary

Kiürült polcok látványa nem volt ritka a szocialista blokkban, ám most ezzel a látvánnyal ismerkednek a britek is, miután a koronavírus-járvány okozta 

munkaerőhiánynak, és a Brexitnek köszönhető korlátozások együttesen súlyos rendellenességeket okoznak az élelmiszerellátásban.

Hirdetés

A szállítmányozó cégek állományából a legfinomabb becslések szerint is 100 ezer sofőr hiányzik, már a Covid előtt sem volt elég kamionos, ám az egészségügyi korlátozások ezt katalizálták. Előbb 14 ezer európai kamionsofőr hagyta el az Egyesült Királyságot, és közülük csupán 600 tért vissza, illetve a hivatásos jármű vezetői tesztek is elmaradtak, így sokan nem jogosultak a kamionozásra.

A legismertebb vendéglátó láncoknál, mint például a Costa, a McDonald’s és a Greggs is érezhető az áruhiány, ami értelemszerűen nem kerülte el a Tescót, a Morrisonst, az Asdát és Sainsbury’st sem.

Sok pub kénytelen volt bezárni, mert

olyan sem sörgyárak nem tudtak nekik szállítani, mint az Amstel, a Heineken és a Fosters.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/06/nagy-britannia-vilagjarvany-munkaerohiany-termekhiany-valsag-vendeglatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Egyre többen mennek vásárolni a boltokba, valamint a benzinkutakra az Egyesült Királyságban. A kormányzat mindeközben azt …