2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Uniós biztos: Az AstraZeneca miatt nem sikerült elég embert beoltani

Hirdetés

Uniós biztos: Az AstraZeneca miatt nem sikerült elég embert beoltani

Az Európai Uniónak az AstraZeneca-szállítmányok akadozása miatt nem sikerült március végéig beoltania az időskorú lakosságot – nyilatkozta a Le Parisien nevű lapnak Thierry Breton uniós biztos kedden. 

Az uniós oltási stratégiáért is felelős politikus amiatt hárította a felelősséget a svéd cégre, hogy március végéig az Európai Unión belül nem sikerült beoltani az oltásra regisztrált 80 év felettiek 80 százalékát. (Az Európai Bizottság idén januárban jelölte ezt meg célként). 

Ha megkaptuk volna az összes vakcinát, amelyre az AstraZenecával szerződtünk, akkor az Európai Unió most ugyanott állna az átoltottságban, mint az Egyesült Királyság

– mondta.

Hirdetés

Hozzátette: az Európai Unió csak a negyedét kapta meg a megígért mennyiségnek, miközben a briteknek az összes dózist leszállították. Mindezt úgy, hogy az Európai Unió már a britek előtt, 2020 augusztusában leszerződött a céggel. 

Az AstraZeneca 2020 első negyedévében valóban csak 30 millió dózist tudott leszállítani a megígért 120 millió helyett, amit elsősorban azzal magyaráztak, hogy a belgiumi gyárukban kevesebb oltóanyagot tudnak gyártani, mint amivel előzetesen számoltak. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/az-astrazeneca-miatt-nem-sikerult-eleg-embert-beoltani/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

Az 1829-ben alapított és a kontinens legjobbjának tartott Fokvárosi Egyetemen több mint 24 órán át …