2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / UNICEF: több mint 6 millió gyerek szorul humanitárius segítségre

Hirdetés

UNICEF: több mint 6 millió gyerek szorul humanitárius segítségre

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) nem sokkal a brüsszeli, Szíria megsegítését célzó adományozókonferencia előtt közölte a számokat.

A polgárháború kitörése óta ez a legmagasabb szám 

– mutattak rá, kiemelve, hogy a válságnak „még koránt sincs vége”, a helyzet jelenleg Idlíb és Aleppó tartományban a legsúlyosabb.

Hirdetés

Idén március végéig 213 gyerek vesztette életét, vagy sebesült meg, a polgárháború kitörése óta pedig már több mint 13 ezer gyerekáldozatról tudni.

A szervezet emellett kiemelte, drasztikusan nőtt az alapvető élelmiszerek ára is, részben az ukrajnai háború miatt. Emlékeztettek arra, hogy az UNICEF idén a szokásos pénzügyi támogatásnak mind ez idáig csak a felét kapta meg, és sürgősen szüksége van mintegy 20 millió dollárra. Az Ukrajnában élőket fenyegeti a vízhiány, és az UNICEF azt is jelentette korábban, hogy gyerekek millióit fenyegeti éhínség a háború miatt.

Az orosz–ukrán konfliktus vasárnapi, percről percre közvetítését

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/08/6-millio-raszorulo-gyerek-unicef-segelykeres/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tornádó volt egy cseh városban – videó

Az égi jelenség a 100 kilométerre keletre fekvő Pardubice közelében történt. Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220517-tornado-alakult-ki-egy-cseh-varos-felett.html *Tisztelt Olvasó! …