2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ukrajnába küldték a szlovák MiG-flottát, hazaárulással vádolják az előző kormányt

Hirdetés

Ukrajnába küldték a szlovák MiG-flottát, hazaárulással vádolják az előző kormányt

A szlovák védelmi minisztérium büntetőfeljelentést tett Eduard Heger, Szlovákia volt miniszterelnöke és védelmi minisztere, Jaroslav Nad ellen, amiért vadászgépeket adtak Ukrajnának – közölte egy pénteki sajtótájékoztatón Igor Melicher, a védelmi tárca jelenlegi államtitkára a Politico szerint.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Szlovákia 2023 tavaszán Ukrajnának adományozta teljes szovjet korabeli MiG-29-es vadászgépflottáját és két légvédelmi rendszert, így az első ország lett, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022 februárjában végrehajtott totális inváziója után harci gépeket küldött Kijevnek.

„Ez a döntés védtelenül hagyta az eget és a polgárokat biztonsági kockázatnak tette ki” – mondta Igor Melicher, alkotmányellenesnek nevezve a lépést.

Hirdetés

Ennek a két úriembernek sikerült jobban lefegyvereznie Szlovákiát, mint bármely más ellenségnek

– mondta a szlovák védelmi tárca jelenlegi államtitkára. „Meggyőződésem, hogy Jaroslav Nad elárulta Szlovákiát, a hazáját” – tette hozzá.

BREAKING:

Slovakia just announced that it has now transferred all its 13 MiG-29 fighter jets to Ukraine.

???????????????? pic.twitter.com/stOUgMBcBN

— Visegrád 24 (@visegrad24) April 17, 2023

Eduard Heger 2021 és 2023 között volt Szlovákia miniszterelnöke, Jaroslav Nad 2020 és 2023 között az ország védelmi minisztere. Kettejüket a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint szabotázs elkövetésével, közhivatalnoki jogkörrel való visszaéléssel és külföldi vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos kötelességszegéssel gyanúsítják.

<iframe width="560" height="315" […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/22/szlovakia-eduard-heger-miniszterelnok-jaroslav-nad-vedelmi-miniszter-mig-29-vadaszgep-ukrajna-adomany-feljelentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …