2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újraválasztották Christian Lindnert, a német Szabaddemokrata Párt vezetőjét

Hirdetés

Újraválasztották Christian Lindnert, a német Szabaddemokrata Párt vezetőjét

Április 21-én tartotta kongresszusát a liberális Szabaddemokrata Párt (FDP), ahol újabb két évre eddigi vezetőjüket, a jelenleg pénzügyminiszteri posztot betöltő Christian Lindnert választották elnöknek – tudósít róla többek között a FAZ.

Lindnert a Berlinben összegyűlt delegáltak 88 százaléka választotta újjá elnöknek, ami elmaradt a legutóbbi eredményétől – két éve a delegáltak 93 százaléka támogatta pártelnökségének megújítását, a posztot egyébként már 2013 óta tölti be.

A régi-új pártelnök a megválasztása utáni beszédében az egybegyűlteknek a pártok klasszikus színei miatt közlekedésilámpa-koalíció működéséről és az FDP abban betöltött szerepéről beszélt: annak ellenére, hogy két koalíciós partnere, a szociáldemokrata SPD és az ökobaloldali Zöldek általában leszavazzák az FDP ötleteit, pozitívan beszélt a kormány működéséről, és felhívta a figyelmet, hogy egy kormány csak kompromisszumok mentén képes kormányozni.

Hirdetés

Beszédében Lindner tartózkodott a Zöldekkel szembeni kritikától – elvégre a koalícióban a legtöbb konfliktusa az ökobaloldali párttal van –, ugyanakkor a nemsokára Bundestag elé kerülő, fűtéscseréről szóló törvényjavaslattal kapcsolatban megjegyezte, hogy annak nem minden részével elégedett, és arra kérte a Bundestagban szereplő képviselőket, hogy a szükséges változtatásokat nyújtsák be a javaslathoz.

Die #Inflation ist ein zähes Biest. Ihre […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/22/nemetorszag-fdp-szabaddemokratak-christian-lindner-partelnokvalasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bakondi György: Fontos, hogy Erdogan maradt Törökország elnöke

Bakondi György azt mondta: a török elnök tevékenysége, a politikai stabilizáció, az Európába irányuló energetikai …