2020. július 15., szerdaMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újraindul a turizmus Norvégiában és Dániában, de a svéd határok zárva maradnak

Újraindul a turizmus Norvégiában és Dániában, de a svéd határok zárva maradnak

Norvégia és Dánia is közölte, a két ország megnyitja állampolgáraik előtt a határaikat június 15-étől, de Svédországgal szemben továbbra is érvényben maradnak a korlátozások – írja a BBC. Svédország ugyanis a világ nagy részéhez képest eltérően kezelte a járványt, nem vezetett be szigorú óvintézkedéseket, így Skandináviában messze ott járt a legtöbb (nagyjából 4 ezer) halálos áldozattal a koronavírus.

A dán miniszterelnök, Mette Frederiksen ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: Dánia és Svédország „máshol járnak” a járvány kezelésében.

Mette Frederiksen a konferencián

Mette Frederiksen a konferencián

Fotó: Ritzau Scanpix

Dánia ugyanakkor korlátozásokkal, de lehetővé teszi a turizmust a német és izlandi állampolgárok számára is: az innen érkező turisták bejöhetnek ugyan az országba, de nem tölthetik az éjszakát Koppenhágában, ahol a legtöbb vírusos esetet regisztrálták az országban. A dánok pedig szintén elutazhatnak Németországba és Izlandra anélkül, hogy hazatértük után karanténba kellene vonulniuk.

A dán külügyminiszter, Jeppe Kofod a turizmusról azt mondta, aki utazni akar, kerülje el az európai nagyvárosokat, és maradjon vidéken, a nyitás pedig azokat az országokat érinti, ahol „a legjobban sikerült kontroll alatt tartani a járványt”. Hozzátette, augusztus 31-e előtt továbbra is azt javasolja, mindenki tartózkodjon a nem létfontosságú utazásoktól.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/05/30/ujraindul_a_turizmus_norvegiaban_es_daniaban_de_a_sved_hatarok_zarva_maradnak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírus: Oroszország 200 millió dózis vakcinát tervez gyártatni az év végéig

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Oroszország …