2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újra fellángolt az erőszak Hegyi-Karabahban

Hirdetés

Újra fellángolt az erőszak Hegyi-Karabahban

“Átvettük az irányítást több stratégiai magaslati ponton, beleértve a domboldalakat is” – jelentette be az azeri védelmi minisztérium szerdai nyilatkozatában, hozzátéve, hogy csapataik folyamatosan erősítik pozícióikat.

Szerdán a harcoló felek arról számoltak be, hogy két örmény és egy azeri katona meghalt a fegyveres összecsapásokban, amellyekkel ismét megnőtt egy súlyos fegyveres konfliktus kialakulásának veszélye a 2020-as hegyi-karabahi háború után.

Ilham Alijev azerbajdzsáni elnök idén áprilisban és májusban Brüsszelben tárgyalt Nikol Pasinján örmény kormányfővel, és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerint a két vezető idén nyáron ismét személyesen találkozhat.

Az azeri és az örmény külügyminiszter – a 2020-as háború vége óta első alkalommal – júliusban Grúziában folytatott megbeszélést.

Hirdetés

Az Interfax orosz hírügynökség az orosz védelmi minisztérium szerdai nyilatkozatára hivatkozva megerősítette, hogy az orosz békefenntartók által felügyelt térségben valóban kiújultak a fegyveres harcok, miután az azeri katonai erők megszegték a tűzszüneti egyezményt.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220803-hegyi-karabah-eroszak-baku-ormenyorszag-azerbajdzsan.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …