2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újra elérhető Hawaii népszerű strandja, miután a fókabébit már nem szoptatja az anyja

Újra elérhető Hawaii népszerű strandja, miután a fókabébit már nem szoptatja az anyja

A Waikiki strand egy hosszú szakaszát a múlt hónapban kerítették el, hogy megvédjék az anyafókát, Kaiwit és párnapos kölykét, Paulanit. Állami természetvédelmi őrök éjjel-nappal felügyelet alatt tartották a lezárt részt, a Kaimana-strandot.

A veszélyeztetett fókafaj nőstényei hat éve kezdték el ellőhelyként használni Kaimana Beachet, a helyiek és a turisták körében is közkedvelt fürdőző- és napozóhelyet, konfliktusba kerülve a partszakasz érintetlen fehér homokja által odavonzott nyaralókkal.

A hatóságok különösen nagy gondot fordítanak a konfliktusok megelőzésére azóta, hogy tavaly egy kaliforniai turista túl közel ment egy fókához és borjához, és az anyaállat magával húzta a víz alá a hatvanéves fürdőzőt, sérüléseket okozva az arcán, a hátán és a karjain – adta hírül az MTI. 

Waikiki strandja

Waikiki strandja

Fotó: Michael Kovac / Getty Images Hungary

Titkos helyre telepítették át őket

A hatóságok már máskor is kerítettek el strandszakaszokat egy-egy fókaborjú születése után, de még sosem zártak le olyan nagy területet, mint idén. A szoptató fókák harciasan védelmezik kölyküket, és a hatóságok azt tanácsolják a nyaralóknak, hogy amíg az anyák szoptatnak, inkább a tengerpart más strandjai közül válasszanak maguknak egyet a pihenésre és szórakozásra.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/31/hawaii-termeszetvedelem-fokak-szoptatas-titkos-hely-turizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Hét állomást is le kellett zárni, miután egy sínekre tévedt jávorszarvas több órán át kószált …