2021. január 21., csütörtökMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újra agyonlőttek egy fegyvertelen fekete férfit rendőri intézkedés közben az Egyesült Államokban

Hirdetés

Újra agyonlőttek egy fegyvertelen fekete férfit rendőri intézkedés közben az Egyesült Államokban

Ohio államban egy rendőri bevetés során ismét agyonlőttek egy fegyvertelen afroamerikai férfit – közölte Andrew Ginther, Columbus város polgármester a Twitteren.

A columbusi rendőrség közlése szerint a járőröket egy szomszéd hívta ki, aki arra lett figyelmes, hogy egy férfi hosszabb ideje ült egy autóban, amelynek motorját ki-be kapcsolta.

A rendőrök érkezéskor, egy nyitott garázst láttak, amelyből az Andre Hill nevű 47 éves férfi éppen kijött. Bal kezében mobiltelefon volt, de jobb kezét azonban nem lehetett látni. Az egyik rendőr néhány másodperc múltán rálőtt a férfira. Andre Hillt kórházba vitték, ahol életét vesztette. Fegyvert nem találtak nála.

A polgármester közlése szerint a tüzet nyitó rendőr, Adam Coy nem kapcsolta be a testkameráját.

Hirdetés

Őt felfüggesztették a szolgálatból, az incidens körülményeinek tisztázására vizsgálat indult. Andre Hill percekig feküdt a földön úgy, hogy senki nem sietett a segítségére. Andrew Ginther szerint ezzel a rendőrök megsértették az előírásokat, hiszen a sérültek ellátása és a segítséghívás a kötelleségük.

The officer involved did not turn on their body-worn camera — which is unacceptable. The officer involved has been relieved of duty, requiring him to turn in his badge and gun, stripping him of police powers pending the outcome of the criminal and internal investigations.

— Mayor Andrew Ginther (@MayorGinther) December 22, 2020

Egy helyi újságíró közzétett egy hang nélküli videófelvételt, amely egy másik, az akcióban részt vevő rendőr testkamerája készített. 

<p lang="en" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/24/usa_fekete_ferfi_rendor_intezkedes_columbus_halal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferenc pápa imádkozik Joe Bidenért

Ferenc pápa imádkozik Joe Bidenért

Ferenc pápa azért imádkozik, hogy Joe Biden kormányzása elhozza a békét az Egyesült Államokba, továbbá …