2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea

Hirdetés

Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea

Újabb rakétát lőtt ki a tengerbe Észak-Korea a partvidékétől keletre, és egyúttal ismét felszólította az Egyesült Államokat „ellenséges” politikájának befejezésére – adta hírül az MTI. A dél-koreai hadsereg tájékoztatása szerint a rakétát Csagang tartományból lőtték ki még reggel. 

A japán védelmi minisztérium szerint Észak-Korea feltehetően ballisztikus rakétát lőtt ki, és az első értékelések alapján úgy tűnik, hogy a Kim Dzsong Un által irányított oreszág kis hatótávolságú rakétát tesztelt, amit az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozata sem tilt. 

Észak-Korea az év eleje óta öt rakétakísérletet hajtott végre, ezek közül kettőt ballisztikus rakétával.

Hirdetés

A Reuters hírügynökség szerint a mostani kísérlet arról tanúskodik, hogy Észak-Korea kitartóan fejleszti fegyverrendszereit, emelve ezzel a megrekedt phenjani-washingtoni tárgyalások tétjét, amelyek azt céloznák, hogy felszámolják  Észak-Korea atom- és ballisztikus rakétaarzenálját az amerikai szankciók feloldásáért cserében.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/28/eszak-korea-raketateszt-egyesult-allamok-konfliktus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szélsőjobboldaliak járják az afgán menekülteknek otthont nyújtó hoteleket

Szélsőjobboldaliak járják az afgán menekülteknek otthont nyújtó hoteleket

Azt nem lehet kijelenteni, hogy terrorizálnák a tálib hatalomátvétel után a belső-ázsiai országból kimenekített afgánokat, …