2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb párt csatlakozik Orbán Viktor EP-frakciójához

Hirdetés

Újabb párt csatlakozik Orbán Viktor EP-frakciójához

A Vox elnöke, Santiago Abascal közleményben tudatta a La Gaceta című hírportállal, hogy pártja is belép a Fidesz által alapított frakcióba, melynek első ülését a francia választások második fordulója utáni napján tartják – tudta meg a hvg.hu.

A hírt Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a közösségi médiában is megerősítette.

Happening now ???? meeting @Santi_ABASCAL at a historic moment in #Madrid: VOX has just announced that they’re joining the new #patriotic party family in #Europe. ???????????????????? pic.twitter.com/PfWAPLgxG8

Hirdetés

— Balázs Orbán (@BalazsOrban_HU) July 5, 2024

A párt eddig az ECR-ben, azaz az Európai Konzervatívok és Reformerek csoportjában szerepelt, melynek vezetője Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, akivel továbbra is jó viszonyt kívánnak ápolni. Erről a Vox elnöke azt mondta:

A Vox régóta dolgozik ezen erők együttműködésén, egy nagy csoport létrehozásán. Ezt az Európai Parlamentben is folytatni fogjuk az új frakció tagjaként, de természetesen fenntartjuk az együttműködést azokkal a szövetségesekkel, akik még nincsenek benne, és akikkel változatlanul nagyon szoros a kétoldalú kapcsolatunk. A hazafias erőknek történelmi lehetőségük van arra, hogy a választók mandátumát egy nagy csoportban valósítsák meg, amely alternatívát jelent a néppártiak, a szocialisták és szélsőbaloldal koalíciójával szemben. 

„A Patrióták Európáért új képviselőcsoport az új valóságra reagál, azoknak az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/07/05/spanyolorszag-vox-fidesz-patriotak-europaert-orban-viktor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …