2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb országban észlelték a titokzatos léggömböt

Hirdetés

Újabb országban észlelték a titokzatos léggömböt

Antony Blinken elmondása szerint „óráról órára” egyre többet tudnak meg a kínai eszközről, és az információkat eljuttatják a szövetségesekhez világszerte, valamint az amerikai kongresszussal is megosztják.

Már több tucat országgal osztottunk meg információkat a világ minden tájáról Washingtonból és nagykövetségeinken keresztül. Azért tesszük ezt, mert nem az Egyesült Államok volt az egyetlen célpontja ennek a szélesebb körű programnak, amely öt kontinens országainak szuverenitását sértette

– fogalmazott az amerikai külügyminiszter a The Guardian szerint.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, hogy bevett kínai gyakorlatról van szó, és tisztában kell lenni Kína hírszerző tevékenységének állandó kockázatával.

Hirdetés

Pat Ryder, a Pentagon szóvivője szintén szerdán arról beszélt, hogy évek óta zajlik a hírszerző léggömbökre épülő kínai program. A védelmi minisztérium vezető tisztségviselője azt mondta, hogy az amerikai hatóságoknak négy korábbi esetről van tudomásuk, amikor Kínából származó hírszerző eszköz belépett az amerikai légtérbe, háromról az előző, Donald Trump vezette adminisztráció idején, egyről pedig már a mostani, Joe Biden irányította kormányzat alatt. Azonban a Trump vezette Fehér Ház egykori illetékesei tagadják, hogy tudomásuk lenne ilyen esetekről.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/09/egyesult-allamok-kina-hirszerzo-leggomb-informacio-atadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …