2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb orosz üzletember halt meg rejtélyes körülmények között

Hirdetés

Újabb orosz üzletember halt meg rejtélyes körülmények között

A cég sajtóközleménye szerint az – egyébként tapasztalt hegymászónak számító – Krukovszkij egy Szocsi térségében lévő kora középkori várromhoz mászott fel egy meredek túraösvényen, amikor a baleset történt.

Az esés következtében olyan sérüléseket szenvedett, amelyek kizárták, hogy túlélje a balesetet

– írta a cég sajtóosztálya a TASZSZ hírügynökségnek

Hirdetés

Alekszander Kozlov természeti erőforrásokért felelős orosz miniszter azt mondta, hogy Krukovszkij többet tett Szocsiért és az ottani turizmusért, mint bárki más. Közölte azt is, hogy a rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit. 

Rejtélyes halálesetek az orosz üzletemberek körében 

A Krukovszkij által vezetett Krasznaja Poljana központnak a Gazprom tulajdonában áll. Vele együtt a CNN korábbi cikke szerint január vége óta már összesen öt, a Gazpromhoz és annak leányvállalataihoz kötődő orosz üzletember halt meg:

  • Január 30-án Leonyid Shulmant, a Gazprom Invest közlekedésért felelős vezetőjét találták holtan Leninszkij kisvárosában.
  • Egy hónappal később, február 25-én ugyanott találták meg Alekszander Tyulakovot, aki a Gazprom egyik részlegének igazgatóhelyettese volt.
  • Április 18-án a Gazprombank alelnökét, Vlagyiszlav Avajevet találták holtan családjával együtt. A hatóságok szerint Avajev először családjával, utána pedig magával végzett, egyesek szerint azonban mindannyiukat meggyilkolták. 
  • Mindössze egy nappal később pedig Szergej Protoszenyát találták holtan családjával együtt Barcelonától északra. A férfi a Novatek nevű cég egyik vezetője volt, amely részben a Gazprom tulajdonában áll. A katalán rendőrség vizsgálja az esetet, és egyelőre nem zárták ki azt sem, hogy gyilkosság történhetett. 

A Gazprombank alelnökének esetéről bővebben is írtunk <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/04/oroszorszag-andrej-krukovszkij-baleset-gazprom-vezetok-uzletemberek-rejtelyes-halala-ukrajnai-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Nem reális, hogy kapunk egy javaslatot az olajembargós károk enyhítésére

Szijjártó Péter: Nem reális, hogy kapunk egy javaslatot az olajembargós károk enyhítésére

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a hosszúra nyúlt tanácskozást követően arról számolt …