2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb Moszkva-Washington pengeváltás

Hirdetés

Újabb Moszkva-Washington pengeváltás

Továbbra sem lehet tudni, mikor találkozik Joe Biden amerikai, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök. A Kreml szóvivője közölte: Biden június 11-14. között tervezett londoni és brüsszeli látogatásának idejét Moszkva nem tekinti az orosz-amerikai csúcs lehetséges időpontjaként. Egyébként, washingtoni kezdeményezésre, pénteken a Putyin-Biden találkozóról ismét egyeztetett Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára és Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó, telefonon.

Kapcsolódó

Joe Biden szankciókat jelentett be Oroszország ellen, a Kreml nem sieti el a csúcstalálkozót

Várat magára az amerikai és az orosz elnök személyes találkozója.

Hirdetés

Dmitrij Peszkov azt mondta Joe Biden amerikai elnök hivatalban eltöltött első száz napjával kapcsolatban, hogy Moszkva a választási kampány során használt retorikája alapján jobb viszonyt remélt az új amerikai kormányzattól, mint amilyen mostanra kialakult.

A Kreml szóvivője elismerően szólt ugyan a hadászati támadófegyverek korlátozásáról megkötött úJ START-szerződés hatályának meghosszabbításáról, de úgy vélekedett, hogy ez csekély hozadéka volt az elmúlt időszaknak, jelentette az MTI moszkvai tudósítója.  

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/30/moszkva-washington-putyin-biden-peszkov/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Iskolás gyerekek ünnepelték a Putyin-korszakot

Iskolás gyerekek ünnepelték a Putyin-korszakot

Két-három tucat iskolás vonult fel a szibériai Vihorevka utcáin Vlagyimir Putyin orosz elnök portréival és …