2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb koronavírus-hullámtól tartanak Kínában a holdújév miatt

Hirdetés

Újabb koronavírus-hullámtól tartanak Kínában a holdújév miatt

Tíz emberből nyolc már biztosan megfertőződött a koronavírussal Kínában, amelyről egy neves, a kormányzattal együtt dolgozó tudós számolt be nemrég – írta meg a CNN.

Wu Zunyu, a Kínai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ vezető epidemiológusa szombaton, a holdújév előestéjén, kijelentette: a jelenlegi járványhullám már az emberek mintegy 80 százalékát megfertőzte az 1,4 milliárd lakosú országban.

A szakember állítása akkor hangzott el, amikor arról beszélt, hogy a holdújév miatti utazások – amit néha a világ legnagyobb népvándorlásának is neveznek – könnyen elterjeszthetik a vírust vidéken, egy második fertőzési hullámot előidézve.

Wu ugyanakkor saját közösségi oldalán igyekezett lecsillapítani az indulatokat, ahol ezen forgatókönyv valószínűtlenségéről írt, mégpedig azért, mert már korábban is nagyon sokan megfertőződtek.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/23/kina-koronavirus-jarvany-fertozes-covid-19/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetékeket?

Az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetékeket?

Az amerikai haditengerészet búvárai a Baltops hadgyakorlat leple alatt tavaly júniusban robbanószerkezeteket helyeztek el az …