2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb harcok kezdődtek Etiópiában

Hirdetés

Újabb harcok kezdődtek Etiópiában

Több mint száz embert agyonlőttek Etiópia északkeleti részén, az egymással régóta területi vitában álló Afar és Szomália tartomány [amely nem azonos az Etiópiával szomszédos, azonos nevű országgal – a szerk.] határán kirobbant összecsapásokban – írja az MTI. 

Körülbelül száz civilt öltek meg a pénteken kezdődött erőszakos cselekményekben, amelyek kedden is folytatódtak – közölte a Reuters hírügynökséggel Ahmed Humed, Afar tartomány helyettes rendőrfőnöke, aki a Szomália tartományi fegyveres erőket okolta a júniusi országos választások előtt elkövetett erőszakért. 

A tartomány szóvivője, Ahmed Kaloyte azt mondta, hogy Szomália tartománybeli biztonsági erők támadtak a Haruka nevű övezetre, és vaktában lövöldöztek a lakosokra, legalább harminc afar nomádot megöltek, ötven társukat pedig megsebesítették.

Hirdetés

A szóvivő szerint a helyi közösség visszaverte a támadókat. Kedd reggel azonban a szomáli fegyveresek visszatértek, gépjárművekre szerint géppuskákkal és rakétavetőkkel, „és ismeretlen számú polgári személyt, közöttük nőket és gyermekeket mészároltak le álmukban”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/ujabb-harcok-kezdodtek-etiopiaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja a súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget

Romániában ezentúl a lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja egy alkalommal a kórházban a súlyos …