2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb fordulóhoz érkeztek az iráni atomalkutárgyalások

Hirdetés

Újabb fordulóhoz érkeztek az iráni atomalkutárgyalások

Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter leszögezte a teheráni hírügynökségnek: “a mai napon újabb tárgyalási forduló kezdődik, napirenden a büntetőintézkedések feloldása, a garanciák és az ellenőrzés kérdései szerepelnek”. 

“Számunkra a legfontosabb, hogy eljussunk ahhoz a ponthoz, amikor megbizonyosodhatunk, hogy az iráni kőolajat könnyen és mindenfajta korlátozás nélkül el tudjuk adni, és ennek a vételárát külföldi devizában átutalják iráni bankszámlákra, továbbá részesülhetünk a különféle iráni gazdasági ágazatokban megtermelt jövedelmekből” 

Öthónapos szünet után november végén, immár a nyolcadik fordulóval indultak újra a tárgyalások a 2015-ben tető alá hozott megállapodás (JCPOA) felújításáról a továbbra is részes felek között (Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Kína, Oroszország, Irán). A küldöttségek hétfőn, a kora esti órákban gyűltek össze ismét Bécsben.

A 2015-ös nukleáris megállapodás lehetővé tette az iráni gazdaságot fojtogató szankciók egy részének feloldását, cserében a szigorú ENSZ-ellenőrzés alá helyezett iráni nukleáris program drasztikus csökkentéséért.

Hirdetés

Az egyezmény azonban “tetszhalott állapotban” van azóta, hogy Washington egyoldalúan felmondta. “Sikerült kölcsönösen elfogadható dokumentumot kimunkálni. Ma ebben a témában kezdődnek meg a tárgyalások” – fogalmazott az iráni diplomácia irányítója.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/27/ujabb-fordulohoz-erkeztek-az-irani-atomalkutargyalasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb nagy erejű vulkánkitörés a Csendes-óceán mélyén

Újabb nagy erejű vulkánkitörés a Csendes-óceán mélyén

A vasárnap éjszaka történt kitörés nyomán áldozatokról egyelőre nem tudni, azonban annyi tudható: evakuálási munkálatok …