2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb fontos város került a tálib felkelők kezére

Hirdetés

Újabb fontos város került a tálib felkelők kezére

A tálibok elfoglalták Mazar-i-Sarifot, Észak-Afganisztán legjelentősebb városát, Balh tartomány székhelyét is − közölte Afzal Hadid, a helyi tartományi tanács vezetője. Elmondta: a felkelők érdemi harc nélkül vették be a várost, a városközponton kívül vannak még szórványos összecsapások, de az összes biztonsági elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták a felszerelésüket, és az üzbég határ felé menekültek.

A helyiek megerősítették, hogy a tálibok szinte egyetlen puskalövés nélkül foglalták el a várost. Autókkal és motorokkal vonulnak fel a városközpontban, és a levegőbe lövöldözve ünnepelnek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/14/afganisztan-talibok-felkelok-kabul-tamadas-elfoglalt-terulet-mazar-i-sarif/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tálibok nem szólalhatnak fel az ENSZ-ben

Egyelőre nem született döntés az Afganisztánban hatalomra került radikális iszlamista tálibok ENSZ-képviseletéről – közölte Stéphane …