2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb feszültség Szlovákiában, símaszkos gyerek célzott fegyverrel a köztársasági elnök házára

Hirdetés

Újabb feszültség Szlovákiában, símaszkos gyerek célzott fegyverrel a köztársasági elnök házára

A szlovák belügyminiszter legutóbbi sajtótájékoztatóján egy videófelvételt mutatott arról, amint előző nap egy mozgó autó hátsó üléséről egy símaszkos gyerek fegyverrel céloz Peter Pellegrini vereknyei háza irányába – írja az Új Szó.

„Itt láthatták, mit tartanak egyesek viccesnek” – mondta Matús Sutaj Estok.

A gyerek egy játékfegyvert tartott a kezében, de a belügyminiszter szerint „megtörténhetett volna, hogy a leengedett ablakot és a kézben tartott fegyvert fenyegetésként értékelik ki a rendőrök”. A sofőr, a gyerek édesapja Matús Sutaj Estok szerint a saját gyereke életét veszélyeztette.

Hirdetés

Elég egy rossz mozdulat, és tragédiával végződik egy ilyen eset

– jegyezte meg.

A rendőrségnek az édesapa azt mondta, hogy az egészet csak egy játéknak tartották. A szlovák belügyminiszter felhívta a figyelmet, hogy a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet óta fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben.

Tényleg azt szeretnénk tesztelni, hogy a rendőrség készen áll-e a beavatkozásra?

– tette fel a kérdést, majd beszámolt arról, hogy a rendőrség jelenleg körülbelül 50 olyan üggyel foglalkozik, amelyek a közösségi hálón megjelenő gyűlölködő megnyilvánulásokkal és bűncselekmény elkövetésének helyeslésével kapcsolatosak.

A Fico elleni merénylet

Robert Fico ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt <a href="https://dex.hu/x.php?id=index_kulfold_cikklink&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2024%2F05%2F24%2Frobert-fico-szlovakia-miniszterelnok-merenylet-loves-tamadas-orosz-ukran-haboru-elkoveto-vallomas%2F" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/31/szlovakia-peter-pellegrini-fegyver-celzas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról egyeztetett a világ vezetőivel

A katolikus vezető helikopteren érkezett, majd amikor kiszállt „Még megvagyok, és látom, te is!” kiálltással …