2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb beszédet mondott Putyin, ezúttal már hatalmas tömeg előtt

Hirdetés

Újabb beszédet mondott Putyin, ezúttal már hatalmas tömeg előtt

Az orosz elnök egy nappal azután szólalt fel ismét, hogy kedden csaknem kétórás beszédet tartott az orosz törvényhozóknak. A keddi eseményről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

Az orosz sajtó korábban már azt is közölte, hogy szerdán az orosz elnök ismét felszólalhat a moszkvai Luzsnyiki Stadionban (ahol tavaly márciusban is beszédet mondott), de erről a minap még viszonylag kevés információt közöltek, mivel akkor még a keddi beszéd volt fókuszban. A biztos csak az volt, hogy lesz egy tömegrendezvény a stadionban, amelyet az orosz föld védelmezőinek február 23-i emléknapja, valamint az ukrajnai háború közelgő (február 24-i) egyéves évfordulója alkalmából rendeznek.

Szerda délután aztán mégis az emberek elé állt Putyin. Az orosz elnököt több tízezer ember fogadta hangos üdvrivalgással a stadionban, ahol a híradások szerint mínusz 15 Celsius-fok körüli volt a hőmérséklet. 

Hirdetés

A francia AFP hírügynökség szerint Vlagyimir Putyin arról beszélt, hogy Oroszország a „történelmileg” hozzá tartozó földekért küzd Ukrajnában. „Az ország legfőbb katonai vezetői nemrég tájékoztattak arról, hogy jelenleg is folyik a csata történelmi földjeinkért és népünkért” – mondta az AFP szerint Putyin. 

Az orosz elnök hősöknek nevezte az Ukrajnában szolgálókat, akik közül többen felálltak mellé a színpadra. Úgy fogalmazott, mindenki, aki most az orosz hadsereget támogatja (beleértve például az egészségügyben, közlekedésben dolgozókat), az orosz föld védelmezőjének tekinthető. 

Putin shakes the hands of generals and chants “Russia, Russia, Russia” with the crowd at a pro-war rally in Luzhniki Stadium.<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/22/haboru-oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-beszed-moszkva-luzsnyiki-stadion/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pár óra elteltével zuhant ki egy ház ablakából két testvér Szlovákiában

Vasárnap délelőtt 10 óra körül a ligetfalui Vyšehradská utca egyik hétemeletes lakóháza előtti betonra esett …