2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb 76 haláleset köthető a japán étrend-kiegészítőhöz

Hirdetés

Újabb 76 haláleset köthető a japán étrend-kiegészítőhöz

A Kobayashi Pharmaceutical Co. pénteken közölte, hogy további 76 halálesetet vizsgál a vörös élesztőrizs étrend-kiegészítőinek fogyasztásával kapcsolatban, a kormányt pedig felháborította, hogy a vállalat milyen lassan adta ki az információkat a márciusban bejelentett első gyanús haláleset óta. 

A japán gyógyszergyártó később közölte, hogy öt ember halt meg a „beni-koji choleste help” étrend-kiegészítők szedése után, és visszahívta a termékeket. Pénteken azonban négyre korrigálta a számot, mondván, hogy egy ember nem használta a készítményt – írta meg a kyodonews.

Az egészségügyi minisztérium külön közölte, hogy a gyászoló családok felvették a kapcsolatot a Kobayashi Pharmaceutical vállalattal az új esetek miatt, és hogy a minisztérium további elemzéseket fog végezni. Takemi Keizo egészségügyi, munkaügyi és jóléti miniszter felfedte, hogy a vállalat nem tett megfelelő jelentést a kormánynak.

Hirdetés

Ez rendkívül sajnálatos. A halálos esetek kivizsgálását nem lehet a Kobayashi Pharmaceuticalra bízni, és a minisztérium közvetlenül fogja irányítani ezeket

– mondta Takemi újságíróknak.

Az oszakai székhelyű vállalat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/29/japan-etrend-kiegeszito-taplalek-kiegeszito-halalos-aldozat-mergezes-oszaka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …