2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Új törvénnyel szigorítanák a szabad véleménynyilvánítást Iránban

Hirdetés

Új törvénnyel szigorítanák a szabad véleménynyilvánítást Iránban

A helyi sajtó beszámolója szerint akik olyan „hamis kijelentéseket” tesznek, amelyekkel „megzavarják a közrendet, bizonytalanságot idéznek elő az országban, kárt tesznek másokban vagy más tulajdonában”, azokat akár 15 évi szabadságvesztésre is ítélhetik. Ezenkívül pénzbírsággal és a munkaerőpiacról való tízévi kizárással is büntethetik azokat, akik kritizálják az állami vezetést.

Az egyelőre nem tisztázott, ki dönti el, mi minősül hamis kijelentésnek. Az újság szerint a törvényjavaslat különös figyelmet fordít azokra a közismert személyekre, akik szélesebb körben képesek befolyásolni a közvéleményt.

A muszlim ország kormánya decemberben már elfogadott egy törvényjavaslatot, amely az álhírek terjesztését szankcionálja. A hétfői javaslat indoklásaként azokat az állítólagos kritizáló megjegyzéseket idézték, amelyeket az országban szeptemberben kitört tüntetéshullám alatt hangoztattak a tiltakozók.

Agyonvertek egy nőt 

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/30/iran-torveny-szigoritas-kozrend-bortonbuntetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megszökött egy tigris Georgiában a tornádó után, senki nem tudja hol lehet

A georgiai rendőrség és az állatkerti gondozók egy szökött tigrist keresnek, miután Georgia egyes részein …