2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Új tábor jött lére a kuznicai határátkelőnél a lengyel titkosszolgálati szóvivő szerint

Hirdetés

Új tábor jött lére a kuznicai határátkelőnél a lengyel titkosszolgálati szóvivő szerint

A bevándorlók délelőtti visszavonulása után új tábor jött létre a Kuzńica Białostocka–Bruzgi lengyel–belarusz határátkelőnél, ráadásul a határátkelő belarusz oldalán filmes stábok is megjelentek – közölte Stanislaw Zaryn, a lengyel titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szóvivője. Zaryn saját Twitter-oldalán arról ír, hogy a keddi határostrom után a külföldiek egy része megközelíti a kerítést.

A szóvivő hozzátette: a határon jelenleg pszichológiai harc folyik. Ezt olyan felvételekkel igyekezett alátámasztani, melyen egy fotóriporter olyan gyerekeket fényképez, akiket a közeli sátrakból hoztak a kerítéshez.

Maciej Wasik belügyminiszter-helyettes szerint ugyanakkor szerdán a határátkelő  belarusz oldalán táborozó külföldiek összecsomagoltak, majd belarusz tisztviselők kíséretében ismeretlen helyre távoztak.

Nemrég az Index is beszámolt arról, hogy a bevándorlók kedden belarusz hanggránátokkal ostromolták meg a lengyel határt. A lengyel védelmi erők végül leállították a Kuzńica Białostocka határátkelőnél délelőtt megkezdődött ostromot, amelynek alkalmával a bevándorlók köveket is használtak a hanggránátok mellett. A lengyel oldalról erre vízágyúk és könnygáz bevetésével válaszoltak, a határt védők közül hárman megsérültek.

Hirdetés

Csütörtökön indul a repatriáló gép Minszkből 

Madzsid al-Kilani moszkvai iraki konzul szerdán arról számolt be, hogy csütörtökön elindul az első olyan repülőjárat, amely hazaszállítja az iraki menekülteket Belaruszból. A konzul elmondása szerint ezzel a géppel mintegy háromszáz ember indul haza.

Kilani egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy Erbílben, majd Bagdadban fog leszállni a belarusz fővárosból induló repülőgép. A bevándorlókat térítésmentesen szállítják haza a térségből. 

Leállította az afgánok szállítását Törökországból a belarusz légitársaság 

A Belavia belarusz nemzeti légitársaság szerdán leállította a Törökországból Belaruszba tartó járatain az afgán állampolgárok szállítását – mindezt a cég […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/17/lengyelorszag-belarusz-hatarvedelem-migracio-menekultek-bevandorlas-merkel-lukasenka-eu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tévedésből lelőtték a munkásokat, gyújtogatnak a falusiak

Szandip M. Tamgadzse, a nágaföldi rendőrség munkatársa elmondta: hat munkást öltek meg, miközben hazafelé tartottak …