2021. március 1., hétfőMa Albin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.01. Albin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Új pártot alakítanának az amerikai elvszerű konzervatívok

Hirdetés

Új pártot alakítanának az amerikai elvszerű konzervatívok

Többtucatnyi republikánus párti volt tisztségviselő tárgyal egy új, jobbközép párt megalapításáról az Egyesült Államokban, mert úgy látják, hogy a párttagság nagy része nem hajlandó szembeszegülni Donald Trumppal, a novemberi választáson vereséget szenvedő volt elnökkel és „a demokráciát aláásó kísérleteivel”. Vannak köztük republikánus kongresszusi tagok, Ronald Reagan, George H. W. Bush, George W. Bush és Trump kormányának volt tisztségviselői, volt nagykövetek és stratégiai tervezők. Erről négy olyan ember beszélt a Reuters hírügynökségnek, akik részt vesznek ezeken a megbeszéléseken.

Múlt pénteken több mint 120-an vettek részt egy virtuális tanácskozáson. Mint mondták, az „elvszerű konzervativizmus” hívei, ami egyebek között az amerikai alkotmányhoz és a jogállami elvekhez, vagyis olyan eszmékhez való ragaszkodást jelent, amelyeket szerintük Trump nem tart tiszteletben. Aggasztja őket, hogy a leköszönt elnök még mindig nagy befolyással van a republikánusok többségére, és hogy a párt elhajlott az idegengyűlölet és a nacionalizmus felé. Az a tervük, hogy az új párt némely választásokon indítson saját jelölteket, másokon pedig támogasson más jobbközép jelölteket, legyenek akár republikánus, akár demokrata, akár független jelöltek.

Evan McMullin

Evan McMullin

Hirdetés

Fotó: George Frey / Getty Images […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/11/szakadar-republikanusok-alakitanak-uj-partot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb zaklatási vádat fogalmaztak meg New York állam kormányzójával szemben

Újabb zaklatási vádat fogalmaztak meg New York állam kormányzójával szemben

Charlotte Bennett, aki tavaly novemberig volt Andrew Cuomo egészségpolitikai tanácsadója, a New York Timesnak azt …