2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Új mutáns bukkant fel Brazíliában

Hirdetés

Új mutáns bukkant fel Brazíliában

Brazíliában a koronavírus új variánsát mutatták ki, amely a dél-afrikai változatra hasonlít – közölte Dimas Covas, az Instituto Butantan nevű állami biológiai kutatóközpont elnöke szerdán.

A vírusmutációt Sao Paulo államban fedezték fel egy olyan páciens szervezetében, aki korábban nem utazott Dél-Afrikába, és akiről nem ismert, hogy kapcsolatba került volna olyanokkal, akik ott jártak – írja az MTI.

Lehetséges, hogy ez a mi P1-es jelű vírusvariánsunk evolúciója a dél-afrikai változat felé

 – mondta az illetékes.

Hirdetés

A Covas sajtótájékoztatója előtti napon újabb csúcsot döntött a koronavírus halálos áldozatainak napi száma 3780 elhunyttal. A dél-afrikai vírusvariáns megjelenését a szakemberek riasztónak tartják, ugyanis egyelőre kérdéses, hogy a rendelkezésre álló vakcinák mennyiben hatékonyak ellene. Az országban emellett egy helyi vírustörzs, az úgynevezett P1 variáns is terjed. A járványügyi helyzetet emellett tovább súlyosbítja az oltási kampány lassúsága, illetve az, hogy sokan fittyet hánynak a távolságtartási szabályokra. A dél-amerikai állam egészségügyi ellátórendszere mára az összeomlás szélére sodródott.

Jair Bolsonaro brazil elnök (jobbra) sajtótájékoztatót tart a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését szolgáló mentőcsomagról.

Jair Bolsonaro brazil elnök (jobbra) sajtótájékoztatót tart a koronavírus-járvány […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/03/31/brazilia-koronavirus-koronavirus-a-vilagban-jarvany-pandemia-covid-19-virusvarians/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Egyetemre támadtak a fegyveresek az észak-nigériai Kaduna államban, több hallgatót elraboltak, az intézmény egyik alkalmazottját pedig …