2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Új király van a legjobban kereső sportolók listáján

Hirdetés

Új király van a legjobban kereső sportolók listáján

Tavaly év végi összeállításunk után idén is utánanéztünk, hogy kik voltak az év legjobban kereső sportolói. A lista nagyrészt a jól ismert sztárokat tartalmazza, és a sorrend sem változott túl sokat, de akad azért meglepetés. Új első helyezettet ünnepelhetünk a férfiak listáján, a topsportolók összjövedelme jelentős növekedést mutatott tavaly a továbbra is velünk lévő világjárvány ellenére. Az első ötven helyezett idei összjövedelme 2,8 milliárd amerikai dollár volt, ami 16 százalékkal meghaladja a tavalyi értéket. Összefoglalónkhoz a tavalyihoz hasonlóan saját elemzésünkön kívül a Forbes listáját vettük alapul. Fontos azonban megjegyezni, hogy többféle metodika és kimutatás létezik, és ezek eredménye nem feltétlenül egyezik meg. 

A legjobban fizetett női sportoló idén is a japán színekben versenyző, de Amerikában élő teniszező, Oszaka Naomi volt.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy az év négy Grand Slam-tornájából, vagyis a legjobban fizető versenyekből kettőt is kihagyott. Az év első nagy tornáját, az Australian Opent még megnyerte, tehát ott folytatta, ahol előző évben abbahagyta, hiszen 2020 utolsó Grand Slam-versenyét, a US Opent is ő nyerte. Ekkor még joggal gondolhattuk úgy, hogy 2021 is Oszaka dominanciájáról szól majd. A versenyző azonban összetűzésbe került a Roland Garros rendezőivel, miután nem volt hajlandó részt venni a meccsek utáni sajtótájékoztatón, ahol egyébként kötelező a megjelenés. A torna rendezőjével való konfliktusa miatt a második forduló után visszalépett a versenytől, amivel gyakorlatilag csak azt előzte meg, hogy kizárják a további küzdelmekből. Ezek után nem vett részt a wimbledoni tornán sem, de érdekes módon ez nem zavarta a szponzorokat.

Sőt úgy gondolták, hogy ettől még emberközelibb, szerethetőbb, ezért jobban eladható. Jövedelme így nem érezte meg a kihagyást.

Oszaka a Japánban rendezett olimpiai játékokon tért vissza, ahol hatalmas csalódás lett volna, ha nem vesz részt, miután a japán fiatalok jelentős része őt tekinti példaképének. Az olimpián viszont csapnivalóan szerepelt, ahogyan az év utolsó Grand Slam-tornáján, a US Openen is. Ezzel együtt sikerült megőriznie vezető helyét a legjobban fizetett női sportolók listáján, sőt jövedelme jelentősen nőtt a tavalyihoz képest. Idén mintegy hatvanmillió dollárt keresett, amivel saját tavalyi rekordját döntötte meg, és nem csak az idei év, hanem minden idők legjobban fizetett női sportolója lett mindössze 23 évesen. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/26/legjobban-kereso-sportolok-listaja-oszaka-naomi-connor-mcgregor-neymar-federer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkapta az amerikai vízumot az orosz űrhajós

Megkapta az amerikai vízumot az orosz űrhajós

A felkészítést a Nemzetközi Űrállomásra az induló űrhajósok hagyományosan elvégzik. A Roszkoszmosz vezérigazgatója, Dmitrij Rogozin Telegram-csatornáján …