2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Új információkat derítettek ki a tudósok a majomhimlőről

Hirdetés

Új információkat derítettek ki a tudósok a majomhimlőről

A majomhimlő továbbra is gyorsan terjed a világon, és egyre több halálesetet kapcsolnak össze vele az egészségügyi hatóságok. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szerint július 29-ig több mint 22 485 megerősített fertőzést jelentettek világszerte. Majdnem mindegyik olyan országban történt, ahol korábban nem jelentettek majomhimlős eseteket.

A tudósok még sok mindent nem tudnak a járványról, többek között azt sem, hogy miért most kezdett terjedni, amikor a betegség történelmileg Nyugat- és Közép-Afrikában endémiás maradt. Ugyanakkor egyre jobban megértik a betegség természetét, és a DHS tudományos és technológiai jelentésében, amelyet nemrég tettek közzé, rengeteg részletet ismertettek.

A jelentés egyik része arról értekezik, hogy mit tudunk a majomhimlővírus környezeti stabilitásáról – más szóval arról, hogy mennyi ideig képes a szervezeten kívül túlélni. A tanulmány szerint 

a majomhimlő „napokig vagy hetekig élhet a vízben, a talajban és a hűtött élelmiszereken”.

Hirdetés

A beszámoló nem tudott pontos választ adni arra, hogy a vírus mennyi ideig maradhat fenn a felületeken, de a CDC szerint volt már példa arra, hogy 15 nappal azután találták meg az élő vírust, hogy a beteg már elhagyta az otthonát.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/04/majomhimlo-fertozes-jarvany-betegseg-virus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Többen meghaltak a Korzikán tomboló viharban

Franciaország egyes részein néhány óra alatt több eső esett, mint az elmúlt hónapok során összesen, …