2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Új fegyvertartási törvény születik Amerikában

Hirdetés

Új fegyvertartási törvény születik Amerikában

A szenátorok megszavazták a kétpárti törvényjavaslat elfogadásának felgyorsítását, ami azt jelenti, hogy a jövő héten aláírhatják a törvényt. Bár a javaslatok változást hozhatnak, messze elmaradnak attól, amit sok demokrata és aktivista követelt a sorozatos tömeges lövöldözések miatt.

Az intézkedések között szerepel a 21 évnél fiatalabb vásárlók szigorúbb ellenőrzése.

A törvényjavaslat felszólítja az államokat, hogy vezessék be a „vörös zászlós” törvényeket, amelyek célja, hogy a fenyegetést jelentő személyektől elvegyék a lőfegyvereket. A törvény 15 milliárd dollár (5645 milliárd forint) szövetségi támogatást is tartalmaz a mentális egészségügyi programokra és az iskolák biztonságának javítására.

Új korszak kezdődhet

Az új törvény bezárná az úgynevezett „férfi szerelmi partner kiskaput” azáltal, hogy megakadályozza a fegyvereladást azoknak, akiket elítéltek, mert bántalmazták partnerüket, aki nem a házastársuk. 

Hirdetés

Évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a javasolt fegyverbiztonsági törvényjavaslat ilyen mértékű támogatást kapott mind a republikánus, mind a demokrata párti szenátoroktól.

A kedd esti szenátusi szavazás 64:34 arányban zajlott le kevesebb mint két óra alatt, miután a végleges szöveget körbeadták. Mintegy 14 republikánus szavazott a törvényjavaslat elfogadására, ami arra utal, hogy a jogszabály elegendő támogatást kaphat ahhoz, hogy teljes egészében átmenjen a szenátuson. A demokrata többségű képviselőháznak is el kell fogadnia, mielőtt Joe Biden elnök asztalára kerülne.

Életeket menthet

Chris Murphy szenátor, a tárgyalásokat vezető demokrata képviselő a szenátusban azt mondta, hogy a törvényjavaslat „a legjelentősebb, 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/22/egyesult-allamok-fegyvertartas-torvenyjavaslat-szigoritas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lövöldözés volt Koppenhágában, többen megsebesültek

Lövöldözés volt Koppenhágában, többen megsebesültek

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. Egyelőre nem …