2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Túszejtőik élő pajzsnak használják egy vonat elhurcolt utasait Nigériában

Hirdetés

Túszejtőik élő pajzsnak használják egy vonat elhurcolt utasait Nigériában

A szerelvényt a nigériai főváros, Abuja térségében robbantással állították meg egy helyi fegyveres banda tagjai, majd lerohanták a vonatot, nyolc utast megölve. Az emberrablók „élő pajzsként használják a civileket, ami megnehezíti a közvetlen konfrontációt” – mondta Buhari helyi idő szerint hétfőn Abujában. „Nem törődnének a túszaik életével, ha esetleg támadás alá kerülnének” – tette hozzá az elnök.

A szeretteik szabadon engedését követelő családokhoz intézve szavait elmondta, ez a helyzet nagyon kényes, bölcsességet és türelmet igényel. „Nem nevezhető sikeresnek az olyan mentőakció, amely foglyok halálát eredményezi” – idézi az MTI az államfőt, aki hozzátette: a túszok mindegyikének biztonságos szabadon engedését akarja elérni.

A hatóságok szerint Nigéria forrongó északi régiójában emberek százait tartják jelenleg is fogva váltságdíj reményében.

Nigéria északnyugati és középső részén gyakoriak a fegyveres támadások, fosztogatások, emberrablások, gyújtogatások és jószáglopások. Mindemellett újra erőre kapott az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ága (Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartomány, ISWAP) Nigéria északkeleti részén, miután […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/03/nigeria-tuszejto-elo-pajzs-vonat-utas-muhammadu-buhari-nigeriai-elnok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vaddisznó rontott be egy szépségszalonba Krakkóban

Vaddisznó rontott be egy szépségszalonba Krakkóban

Az állat „nagy lendülettel” futott be a helyiségbe − közölte a PAP hírügynökséggel Marek Aniol krakkói …