2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tüntetéshullám kezdődött több orosz városban a mozgósítás bejelentése után

Hirdetés

Tüntetéshullám kezdődött több orosz városban a mozgósítás bejelentése után

Vlagyimir Putyin szerda reggel jelentette be, hogy mozgósítják az orosz tartalékos katonákat, és 300 ezer embert küldhetnek az ukrajnai frontra. A szibériai Irkutszkban és az orosz Távol-Keleten fekvő Ulan-Udéban tüntetők vonultak az utcára transzparensekkel. Habarovszkból és Jakutszkból is utcai demonstrációkat jelentettek.

A hatóságok már elkezdték megállítani a demonstrálókat, akik börtönbüntetésre számíthatnak. Irkutszkban a Newsweek szerint a rendőrök már feloszlatták a tüntetést, és több embert őrizetbe vettek, míg más városokban a hatóságok igazoltatják a tüntetőket, ellenőrzik az irataikat, és távozásra szólítják fel őket.

A büntetés akár 15 év börtön is lehet. Oroszok ezreit tartóztatták le, mert februárban és márciusban, az ukrajnai invázió kezdete után háborúellenes tüntetéseken vettek részt.

A mostani megmozdulásokon a transzparenseken az olvasható, hogy „Le a mozgósítással!”. Más táblák szójátékot használtak: a „Nincs háború, nincs mozgósítás” szavakból „Nincs háború, nincs sírhalom” lett.

Hirdetés

#UkraineRussianWar #Ukraine #Russia

????️ #Irkutsk, #UlanUde, #Khabarovsk and #Tomsk on-going protest actions and first arrests <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/21/orosz-ukran-konfliktus-mozgositas-tuntetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kivégezték a texasi gyilkost, aki 1 dollárért késelt halálra egy többgyerekes édesapát

John Henry Ramirez 2004-ben 29 késszúrással megölt egy bolti eladót egy 1,25 dollár értékű rablás …