2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Túllőnek a célon, a kelleténél több LNG-terminál épül Európában

Hirdetés

Túllőnek a célon, a kelleténél több LNG-terminál épül Európában

Egy új tanulmány szerint a terminálkapacitás 2030-ra messze meghaladja a cseppfolyósított földgáz iránti keresletet. Emlékeztetőül: az orosz földgázszállítás leállítása után Németországban például egyetlen LNG befogadására alkalmas terminál sem volt. Az első, úszó terminált rohammunkában, kétszáz nap alatt építették meg, holott korábban éveket vett igénybe a kivitelezés.

Az európai országok azt kockáztatják, hogy hatalmas összegeket fecsérelnek el olyan gázimport-infrastruktúrára, amelyre nem lesz szükségük – figyelmeztetnek a piaci elemzők, akik szerint a vásárlók „pánikba estek” az oroszországi gázcsapok elzárása miatt.

Miután az orosz Gazprom korlátozta az Európa számára létfontosságú földgáz exportját, számos európai ország – mindenekelőtt Németország – sietett alternatív szállítási forrásokat találni, majd felgyorsította a cseppfolyósított földgáz fogadására alkalmas infrastruktúra építési terveit, hogy mielőbb megoldja a tengeri úton, elsősorban az Egyesült Államokból és Katarból érkező földgáz disztribúcióját.

Hirdetés

Németországba egyébként tavaly november végén futott be először az első nagy LNG-szállítmány. Tavaly augusztusban Magyarországra is megérkezett az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/25/eu-foldgaz-foldgazellatas-lng-terminal-kapacitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ráharapott egy sznorkelező fejére egy krokodil Ausztráliában

Az eset az 51 éves Marcus McGowannel történt, a férfit a víz alatt kapta el …