2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tucatnyi ország várja az afgán menekülteket

Hirdetés

Tucatnyi ország várja az afgán menekülteket

Nagyjából tucatnyi közel-keleti, közép-ázsiai és európai ország segíti azokat az amerikai műveleteket, amelyek során amerikai és más állampolgárokat menekítenek ki az afgán fővárosból a tálib hatalomátvétel után – adta hírül az MTI. Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta: az Afganisztánnal szomszédos országok közül Tádzsikisztán és Üzbegisztán, továbbá a közép-ázsiai térségből Kazahsztán, az Arab-öböl térségében Katar, Kuvait, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek, Európában pedig Németország, Olaszország, Dánia és Törökország teszi lehetővé, hogy a területén keresztül folytatódjon az amerikai evakuálás.

Ez nem csupán azt jelenti, hogy a felsorolt országok engedélyezik a Kabulból induló amerikai repülőgépek leszállását, hanem azt is, hogy átmenetileg befogadják a repülőgépek utasait, az Afganisztánból kimenekített embereket – tisztázta Ned Price. A külügyi szóvivő „nagylelkű ajánlatként” méltatta a felajánlásokat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/21/mar-egy-tucatnyi-orszagban-befogadjak-az-afgan-menekulteket-ned-price-amerikai-hadsereg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Nem hisz újabb hidegháborúban az amerikai elnök. Egy magas rangú washingtoni kormányzati tisztségviselő szerint Joe …