2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trump teljesen szétzuhant, a tömegbe akart lövetni

Hirdetés

Trump teljesen szétzuhant, a tömegbe akart lövetni

Mark Esper, az Egyesült Államok volt védelmi minisztere május 10-én megjelenő emlékiratában azt állítja, hogy amikor George Floyd halála után hatalmas tüntető tömeg gyűlt össze a Fehér Ház előtt, Donald Trump az elnöki Ovális Irodában kivörösödött arccal ordítozott:

Nem lehetne lelőni őket? Csak lábon lőni őket, vagy valami ilyesmi?

Az Axios beszámolója szerint Mark Esper vallomása első kézből mutatja be a Donald Trump irányítása alatt álló Fehér Ház rendkívüli működési zavarait.

Hirdetés

A volt védelmi miniszter úgy emlékszik vissza a 2020 júniusában történekre, hogy nagyon szürreális volt, ahogy az Ovális Irodában az elnök kivörösödött arccal, hangosan panaszkodott a Washingtonban zajló tüntetések miatt. Mark Esper szerint nagyon nehéz volt eltántorítani az elnököt ettől az ötlettől. 

A lap szerint az egykori védelmi miniszter emlékiratát közel három tucat tábornok, magas rangú köztisztviselő és néhány kabinettag is átnézte, és csak ezután engedélyezték a könyv megjelenését.

Mint ismert, 2020. május 25-én meghalt egy fekete férfi, George Floyd néhány órával azután, hogy az egyik őt előállító rendőr percekig a nyakán térdelt. Az eset után előbb Minneapolisban, majd az egész országban véres zavargások törtek ki. Ez volt a kezdete a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/02/donald-trump-egyesult-allamok-tuntetes-george-floyd/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolc évre ítélték a szlovák különleges ügyészség volt vezetőjét

A legfelsőbb bíróság ezzel megerősítette a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) különbíróságának tavaly szeptemberi elmarasztaló ítéletét …