2020. december 4., péntekMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trump és Biden is kínai bizniszekkel tartalékol

Hirdetés

Trump és Biden is kínai bizniszekkel tartalékol

Dübörög az amerikai választási kampány, és ebben az elnökjelöltek vagyoni helyzete, valamint az Egyesült Államok nagy riválisa, Kína egyaránt kiemelt témának számít. Nem csoda, hogy nagy figyelmet keltett az a szerdán megjelent hír, miszerint Donald Trump bankszámlát nyitott Kínában. Ez az amerikai elnök adónyilvántartásának elemzéséből derült ki, ráadásul az információ nem szerepelt a nyilvános pénzügyi beszámolóban. A számla a Trump International Hotels Management nevén van; a vállalat 2013 és 2015 között 88 561 dollár adót fizetett az ázsiai országban; ez több mint 36 millió forintnak felel meg.

Mindez nem csak azért kínos Trump számára, mert eközben folyamatosan próbálja felhívni a figyelmet riválisa, Joe Biden demokrata jelölt gyanús külföldi üzleteire. Az elnökválasztási kampányban egymásra licitálnak a jelöltek, melyikőjük lépne fel keményebben Pekinggel szemben – márpedig pénzügyi érdekeltségei miatt a republikánus elnök Kína-politikája is megkérdőjelezhető.

Évek óta húzódó ügy 

Valójában már a 2016-os elnökválasztás idején téma volt, hogy a Pekinggel szemben keményebb politikát sürgető republikánus jelölt egyben komoly üzleti érdekeltséggel van jelen az ázsiai országban. Pár nappal a megválasztását követően jelent meg a hír, miszerint több mint tíz év jogi hercehurca után Kínában bejegyezték a TRUMP védjegyet, ezzel a frissen megválasztott elnök vállalkozása előtt megnyílt az út az ázsiai piac előtt.

Az akkor megjelent hírek alapján húsz-harminc kínai városban épültek volna Trump-hotelek, az elnök azonban az összeférhetetlenség miatt – ideiglenesen – kénytelen volt nyilvánosan lemondani ERRŐL.

Hirdetés

Bebiztosította üzleti érdekeltségeit Donald Trump lánya, Ivanka is. A most 38 éves üzletasszony divatmárkájának szerzett tizenhat védjegyet az ázsiai országban. Erről a hatóságok egyetlen nappal azt megelőzően döntöttek, hogy édesapja tanácsadójaként és egyben amerikai kormánytisztviselőként ez összeférhetetlenségi aggályokat vetett volna fel. A Forbes üzleti magazin <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/23/trump_kina_adonyilatkozat_biden/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődtek a tömeges tesztelések Ausztriában

Megkezdődtek a tömeges tesztelések Ausztriában

Megkezdődtek a tömeges tesztelések Bécsben és Ausztria két nyugati tartományában, Tirolban és Vorarlbergben. Tömeges tesztelés Bécsben …