2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trump és a republikánusok: szintet lépett a kiszorítósdi

Hirdetés

Trump és a republikánusok: szintet lépett a kiszorítósdi

A Wall Street Journal értesülései szerint január végén Donald Trump arról egyeztetett a tanácsadóival, hogy személyes népszerűségét meglovagolva új pártot alapít. Állítólag már a név is megvolt: Patriot Party, azaz Hazafias Párt. Trump akkor úgy érezte, a republikánus vezetők nem védték meg a Capitolium ostroma miatti demokrata vádaktól, miszerint ő maga tevékenyen szította volna a törvényhozás épülete elleni, több halálos áldozatot követelő támadást.

Benyomása nem is volt alaptalan, hiszen a párt több prominense is nyilvánosan utalt Trump felelősségére.

Mindeközben a Trump-féle irányvonalat bumfordinak és cinikusnak, sőt, egyenesen az amerikai demokráciára veszélyesnek és idegengyűlölőnek tartó, régimódibb republikánusok is folyamatosan azt latolgatják, hogy miként tudnák visszavezetni pártjukat a hagyományos konzervativizmus higgadtabb értékvilágához.

Hirdetés

A Reuters írta meg először egy hete, hogy egy online konferencián már egy új jobbközép párt alapításának lehetőségét is mérlegelte több mint 120 vezető tisztségviselő és tanácsadó a pártból.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/17/donald-trump-republikanusok-uj-part-belhaboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Benjámin Netanjahuval egyeztetett telefonon Kamala Harris amerikai alelnök

Washington Izrael biztonsága iránti elkötelezettségéről, a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) Izraellel kapcsolatos vizsgálatáról és Iránról …